Date/Time
Date(s) - 13/12/2014
0.00
Category(ies)
Provozujete restauraci a denně měníte jídelní lístek, nebo denní menu? Pak Vás čeká každý den poměrně dost práce.
Dne 13.12.2014 vstupuje v platnost Nařízení Evropského parlamentu č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.. Z nařízení vyplývá povinnost restauratérů informovat hosty o čtrnácti alergenech obsažených v podávaných potravinách.
Znamená to, že každý den budete muset v denního menu překontrolovat používané suroviny a vypsat alergeny v nich obsažené To stejné se týká stálého jídelního lístku. Jedná se o 14 daných alergenů, které jsou jasně dané.
Pokud si chcete ušetřit práci, můžete zakoupit restaurační program s předdefinovanými surovinami, které již mají alergeny označeny. Vytvoříte li recepturu k dennímu markování, automaticky můžete vytisknout sestavu všech používaných jídel, kde jsou alergeny označeny.
Úspora času tímto způsobem je značná.
VÍCE O PROGRAMUECH, KTERÉ MAJÍ SESTAVY PRO TISK ALERGENŮ V POKRMECH ZDE >>>>>